De 3D scan geeft een goede basis voor het goed vast leggen van bestaande gebouwen. Hiervoor werken wij samen met gerenommeerde bureaus die door jaren ervaring de goede onderlegger kunnen leveren.
Na het scannen is de eerste vraag wat gaat U doen met het model, om daar in de opbouw met bijvoorbeeld het detail niveau rekening te houden. En waar wilt u het bewaren.
Doel:
Waar:
Na de schepping van het Bim model kan het model worden opgetuigd met de nodige informatie, pdf- files, Word- of Excel bestanden en hyperlinks kunnen aan de verschillende elementen worden gekoppeld.
Dit kan in het model, maar onze voorkeur gaat uit naar de cloud zodat verschillende gebruikers van verschillende disciplines zonder kennis en aanschaf van dure modelleer programma’s hun informatie toevoegen aan de database en op elke plek en op elk moment kunnen uitlezen.
Belangrijker dan het scheppen van een model is het bijhouden van het model cq. database. Om er voor te zorgen dat de gegevens altijd up to date zijn moet dit goed worden bijgehouden. Dit moet niet in de handen komen van een individu maar centraal worden geregeld. Hiervoor hebben wij enkele scenario's bedacht afhankelijk van het aantal veranderingen per gebouwtype.
Met 3D laser scanner of Total station op moeilijk bereikbare plekken worden miljoenen punten gemeten. De file de wordt geschapen is de pointcloud. Deze kan door de verschillende modelleerprogramma’s worden ingelezen en worden gebruikt als onderlegger voor een model.
Dit model plaatsen we bij voorkeur in de cloud. In de cloud wordt dan de nodige informatie er aan gehangen zodat een ieder deze informatie kan bekijken en up to date kan en moet houden. Het 3D model blijft altijd bij de maker die dit zal bijhouden.
Uiteindelijk draait het altijd om geld. In deze opzet heb je altijd de laatste informatie waardoor de kosten op beheer en onderhoud tot zeker 10% terug kunnen worden gebracht.
Voor het scanwerk kunnen wij altijd terugvallen op 3DGeosolutions
Scans die een enorme point cloud generen die met veel werk kunnen worden omgezet in een bim model is niet altijd nodig en commercieel verantwoord. Er zijn er ook andere mogelijkheden. De vraag blijft wat je doel is van het te scheppen model. Is het nodig dat alles op de millimeter wordt ingevoerd. Is je antwoord nee, dan bestaan er alternatieven als de Flexijet.
De Flexijet scanner bestaat uit een laserafstandsmeter op een gemotoriseerde draaibare unit. U kunt de laser zowel handmatig als mechanisch met een afstandsbediening bedienen.
Het inmeten van bestaande gebouwen met de Flexijet werkt sneller doordat niet alles ingescand hoeft te worden. Ook het verwerken tot een 3D model is veel gemakkelijker met de Flexijet.
Het apparaat werkt zeer gemakkelijk in de bediening. Zo zit er een tilt-sensor op waarmee het apparaat altijd automatisch waterpas wordt gesteld. Van afstand kunt u geheel contactloos een 3D meting starten.